BLOG

8+1 προτάσεις για να αποκτήσετε τη σκάλα των ονείρων σας

8+1 προτάσεις για να αποκτήσετε τη σκάλα των ονείρων σας

Έληξε
8+1 προτάσεις για να αποκτήσετε τη σκάλα των ονείρων σας...Και πώς θα την προσαρμόσετε στα μέτρα σας
by Stauroula Kleidaria
Συχνά στο σύγχρονο interior design ένα βασικό στοιχείο δομής έχει περισσότερους από έναν ρόλους. Έτσι, μια σκάλα που εξυπηρετεί τη σύνδεση εσωτερικών χώρων σε διαφορετικά επίπεδα σε ένα σπίτι δεν είναι μόνο χρηστική στον βασικό της ρόλο, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο, ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος, ως διαχωριστικό ή ακόμη και να δώσει μια πολύ ιδιαίτερη νότα με την πρωτότυπη κατασκευή της. Παρακάτω θα δείτε 8+1 προτάσεις για τη σκάλα των ονείρων σας, ώστε να την προσαρμόσετε στον δικό σας χώρο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

1. Η σκάλα - κεντρικό στοιχείο του σπιτιού.

 

 Αν αποφασίσετε να της δώσετε εξέχουσα θέση στον χώρο σας, κάντε το σωστά.    Τοποθετήστε μια άνετη, ελεύθερη σκάλα μπροστά σε ένα εντυπωσιακό παράθυρο με θέα και θα απολαμβάνετε κάθε σας ανάβαση ή κατάβαση στο έπακρο.
 
2. Η light εκδοχή
 

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει να κάνετε μια μεταλλική κατασκευή σκάλας που κρέμεται από την οροφή, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά ανάλαφρο, αφού δεν έχει όγκο και μοιάζει να αιωρείται χωρίς περιττές στηρίξεις.
 
3. Η σκάλα - γλυπτό
 
 
Αν την τοποθετήσετε κεντρικά στον χώρο σας και λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, είναι ενδιαφέρον να της δώσετε ένα γλυπτικό σχήμα στο περίγραμμά της, ώστε να δίνει την αίσθηση ενός χρηστικού έργου τέχνης που αναπτύσσεται στον χώρο έχοντας τη δική του αυτόνομη δυναμική.
 
4.  Ελεύθερα σκαλοπάτια
 
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή σκάλας είναι αυτή με ελεύθερα πατήματα από κάποιο σταθερό υλικό (πέτρα, ξύλο ή μπετόν) που πακτώνονται στον πλευρικό τοίχο και that's it. Προϋποθέτει άψογη κατασκευή και μεγάλη προσοχή στη χρήση, καθώς υπάρχει απουσία προστατευτικού στηθαίου.
 
5. Η κλασική εκδοχή
 
 
Μια παλαιού τύπου ξύλινη σκάλα με περίτεχνο, σκαλισμένο ξύλινο κιγκλίδωμα δεν μπορεί παρά να διατηρηθεί σαν έργο τέχνης μιας περασμένης εποχής. Αν θέλετε να κάνετε κάτι για να την προσαρμόσετε στο σήμερα, χρησιμοποιήστε σύγχρονα υλικά και επεμβάσεις γύρω από αυτήν. Έτσι θα την αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο.
 
6. Σαν διαχωριστικό
 
 

Στον ευρύτερο σχεδιασμό μια σκάλα μπορεί να λειτουργήσει σαν διαχωριστικό ανάμεσα σε δύο χώρους βοηθώντας και τους δύο να αναπτυχθούν σωστά. Η επενδυμένη με ξύλο πλάτη αποδεικνύεται ένα ενδιαφέρον οπτικά στοιχείο.

7. Η βοηθητική σκάλα

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος και το ανάπτυγμα της σκάλας μικρό, μια καλή επιλογή είναι η μεταλλική σκάλα με ξύλινα σταθερά σκαλοπάτια που εξυπηρετεί με άνεση και σιγουριά. Το δίχτυ, αντί στηθαίου, δίνει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση κάνοντάς την ιδανική στο να την χρησιμοποιούν παιδιά.
 
8. Με γυάλινο στηθαίο
 
 
Σε έναν ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα, μια διάφανη μεταλλική σκάλα με γυάλινο στηθαίο είναι μια ελαφριά κατασκευή που εξυπηρετεί χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα. Λειτουργική και ασφαλής γίνεται μια ιδανική επιλογή.
 
+1 . Με πολλαπλές χρήσεις
 

Τέλος, γιατί όχι, σκεφθείτε την εκδοχή να αξιοποιήσετε με κάποιον τρόπο τον ωφέλιμο χώρο κάτω από την σκάλα σας ώστε να κερδίσετε περισσότερα. Ένας χώρος βιβλιοθήκης μπορεί άνετα να αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας παράλληλα ένα ενδιαφέρον σκηνικό.

 

Βρείτε μας στα Socia Media..

Επικοινωνία

Θωμά Παλαιολόγου 13,
Αχαρνές 136 71
,
Σταθ & Φαξ 2102446266
afoitsismetzoglou@gmail.com